0-24  ›  +36 30 929 7006

Ajtócsukó szerviz

Zárcsere / Zárszerelés / Zárjavítás / Kulcsmásolás / Ajtónyitás

Az alábbiakban összeszedtük az ajtócsukókkal kapcsolatos mindennemű szolgáltatásunkat. Ahol tudtunk képet, leírást is mellékeltünk, hogy könnyebb legyen a tájékozódás.

Ajtócsukó szerviz szolgáltatásaink

Meglévő ajtóbehúzók állítása, javítása

A következő esetekben lehet szükség az ajtóbehúzó állítására, javítására esetleg cseréjére:
- az ajtócsukó alul van méretezve…
- a szerelő nem tartotta be a szerelési utasításokat…
- minőségét tekintve alkalmatlan ajtóbehúzó lett felszerelve…
- hőmérséklet változása, csavarok kilazulása, törése
- rongálás

Ajtóbehúzó szerelése kertkapukra

A legtöbb kertkapu mérete és tömege nem indokolja ezt a kategóriát, de a kültéri igénybevétel miatt ilyen költséggel érdemes kalkulálni. Időnként külön konzolt kell gyártani, hogy legyen mihez rögzíteni a behúzót, vagy a kart. Ilyenkor természetesen a lakatosmunkát is elvégezzük.

Ajtócsukó szerelése bejárati ajtókra, kapukra

Utcai ajtók, kapuk esetében törekedni kell arra, hogy a behúzó a lépcsőház felöli oldalon legyen (többféle szerelési módszer lehetséges egy ajtó esetén is). Ennek egyik oka, hogy belül kisebb a hőmérséklet ingadozása, másik oka az, hogy nehezítsük az ajtóbehúzó eltulajdonítását.

Ajtóbehúzó szerelése üvegajtóra

A legtöbb üvegajtó esetében padlócsukó alkalmazása célszerű, de akadt már olyan eset is, ahol ragasztott technikával lett rögzítve a „klasszikus” behúzó.

Ajtócsukó felszerelése tűzgátló ajtókra

Amennyiben tűzgátló, vagy füstgátló ajtóra kell behúzót szerelni, úgy arra külön figyelmet kell fordítani, mert a választott típusnak rendelkeznie kell a vonatkozó minősítéssel. Kétszárnyú ajtók esetén szükség lehet még sorolóra, amely biztosítja a megfelelő csukási sorrendet.

Ajtóbehúzók szerelése beltéri ajtókra

Beltéri ajtókra a legegyszerűbb behúzót szerelni, de itt sem javaslunk 3-4000 forintos terméket, mert azoknak az állítási lehetősége korlátozott. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy vagy nyitva marad az ajtó, vagy hangosan fog csukódni.
Az általunk forgalmazott legegyszerűbb behúzó is legalább három állítási lehetőséggel bír: két szögtartomány sebesség-, ill. csukó-erő állítás. Komolyabb ajtócsukóknál - az előbbieken felül - késleltethetjük a csukódást, a nyitáshoz szükséges erőt könnyíthetjük, tűzjelző rendszerre köthetjük, a végállást állíthatjuk…

Padlócsukók szerelése, cseréje

Üvegajtóknál és egyéb alsó forgáspontos ajtóknál jellemzően padlócsukó fordul elő. Főbb márkák: TESA, Dorma.

Rejtett ajtócsukók szerelése, cseréje

Ahol elvárás, hogy ne látszódjék semmi plusz szerkezet az ajtón, vagy egyszerűen nincs hely a „klasszikus” behúzónak, érdemes rejtett ajtócsukóban gondolkodni. Főleg faszerkezetű ajtók esetében alkalmazható és érdemes az ajtó gyártásakor gondolni rá.